20 Ocak 2011 Perşembe

KIRKLARELİ YEMEKLERİ ÖLÜMSÜZLEŞTİRİLDİ -KLÜ ÖĞRETİM ÜYESİ ÇAKIR'IN DERLEDİĞİ, "KIRKLARELİ MUTFAĞI"İSİMLİ KİTAP YAYIMLANDI


 KIRKLARELİ YEMEKLERİ ÖLÜMSÜZLEŞTİRİLDİ     -KLÜ ÖĞRETİM ÜYESİ ÇAKIR'IN DERLEDİĞİ,     KIRKLARELİ MUTFAĞIİSİMLİ KİTAP      YAYIMLANDI  Kırklareli Üniversitesi (KLÜ) Pınarhisar Meslek Yüksekokulu Turizm ve Otel İşletmeciliği Programı Öğretim görevlisi Ali Çakır'ın derlediği, "Kırklareli Mutfağı" isimli kitap Kırklareli Valiliği tarafından yayımlandı.



Kırklareli Sebzeli Gerdan
 Kırklareli Üniversitesi (KLÜ) Pınarhisar Meslek Yüksekokulu Turizm ve Otel İşletmeciliği Programı Öğretim görevlisi Ali Çakır'ın derlediği, "Kırklareli Mutfağı" isimli kitap Kırklareli Valiliği tarafından yayımlandı.
Kırklareli yöresine ait tatlı, tuzlu ve çorbaların fotoğrafları ve tariflerinin yer aldığı 118 sayfalık kitabın dağıtımına başlandı.
Çakır, AA muhabirine yaptığı açıklamada, teknolojik ilerlemeler ve hızlı kentleşme sonucunda ev dışında toplu beslenme alışkanlıklarının arttığını söyledi.
Yemek ihtiyacımızın büyük bir bölümünü işletmelerden satın aldığımızı belirten Çakır, "Kentsel yaşamın yoğun ve hızlı temposu, kısıtlı zamanlarını en iyi biçimde değerlendirme zorunluluğunu beraberinde getirmekte. Yaşama biçiminin ve bir çok eski anlayışın değişmesine, önceliklerin yeniden belirlenmesine, yeni özelliklerin ortaya çıkmasına yol açmaktadır" dedi.
Eskiden annelerimizin ve ninelerimizin mutfaklarında pişirdikleri yöresel yemekleri zevk ve iştahla yediğimizi anımsatan Çakır, şöyle devam etti:
"Her yörenin kendi kültürüne sahip çıkması gerekir. Her yörenin de kendine özgün bir yemek kültürü ve damak tadı vardır. Kırklareli'de yan yana iki köy arasında bile yemek kültürü olarak farklı farklı zenginlikler olduğunu gözlemliyoruz. Yemek kültürünün zenginliğini, kitapta yer alan tarifleri deneğiniz ve tattığınız zaman fazlası ile hissedeceksiniz. Hazırlamış olduğumuz kitapta yemeklerin tariflerini fotoğraflarla sunuyoruz. Kırklareli'nin yemeklerini ölümsüzleştirmiş olduk."
Kırklareli Mutfağı kitabında çorbalar, sebze yemekleri, et yemekleri, baklagiller, hamur işleri, spesiyaller, yumurta yemekleri, salatalar, tatlılar, turşular, komposto ve hoşaf tarifleri yer alıyor.

KAYNAK:HABER 3
http://www.haber3.com/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder