23 Ocak 2011 Pazar

"Kırklareli OSB, diğer OSB'lerin bir adım önüne geçecek"

Kırklareli Valisi Ali Haydar Öner, Organize Sanayi Bölgesi'nin (OSB) bu yıl yapılacak yeni yatırımlarla diğer OSB'lerin bir adım önüne geçeceğini söyledi. 
Kırklareli OSB'nin yer seçimi ve konumu itibari ile Kırklareli için en uygun yerde tesis edildiğini belirten Kırklareli Valisi Ali Haydar Öner, 850 hektara varan genişleme kapasitesi ile Çerkezköy OSB'den sonra Trakya'nın en büyük ikinci OSB'si olmaya aday olduğunu söyledi.
Kırklareli OSB ile ilgili bir değerlendirmede bulunan Vali Öner, "Tahsis yapılan ve bundan sonra tahsiste öncelik verilecek yüksek teknolojili sektörler itibari ile yüksek katma değer yaratan ve kalifiye eleman çalıştıran Türkiye'nin en önemli OSB'lerinden biri olacaktır.
İlimizin yapısı itibari ile OSB içinde kurulan ve planlaması yapılan gıda tesisi yatırımları üç yıl içinde ilimizin tarımsal üretimine de alternatif ürünler kazandıracaktır" dedi.
Yatırımlar özenle seçiliyor
Kırklareli OSB'nin yatırımlarının, çevresel etkileri açısından değerlendirilerek özenle seçildiğini kaydeden Öner, "Bu sebeple ilerleyen dönemde Trakya'da çevreyle uyumlu ve olumlu etkisi olan örnek bir OSB olacaktır" diye konuştu.
2011 yılın Kırklareli OSB için yatarım yılı olacağını ifade eden Öner, "2011 yılında başlayacak olan; enerji, makine imalat sanayi, gıda ve konfeksiyon sanayi yatırımlarının yanında, nanoteknoloji ürünleri imal eden tesisleriyle de bu alanda diğer OSB'lerin bir adım önüne geçecektir" şeklinde konuştu.
Kırklareli OSB'nin internet sitesinde yer alan değerlendirmede ayrıca 2010 yılına ilişkin verilen ve işlemi devam eden ruhsatlar hakkında da bilgi verildi.
Buna göre Kırklareli OSB'de 2010 yılı içinde verilen ve işlemi devam eden toplam 10 ruhsat bulunuyor. Bunlardan yedisini yapı ruhsatı, ikisini yapı kullanma izin belgesi ve birini de işyeri açma ve çalışma ruhsatından oluşuyor.
OSB hakkında
Kurma çalışmaları 1977 yılından itibaren başlayan Kırklareli OSB, 23.12.1990 tarih ve 20734 sayılı Resmi Gazete'de yayınlanan 1991 yılı yatırım program kararnamesinde yer alarak gerçekleşme yoluna girdi. Kesin yer seçimi 1993 yılında yapılan OSB, şehir merkezine 14 kilometre uzaklıktaki Kızılcıkdere Köyü Düzyol Mevkii'nde bulunuyor.
Bugün iki etaptan oluşan ve birinci etabı yüzde 80 doluluk oranına ulaşan OSB'den son olarak Ceta Makine Sanayi ve Ticaret AŞ 20 bini kapalı alan olmak üzere 42 bin metrekare yer satın aldı. Ayrıca Aypateks 7 bini kapalı alan olmak üzere 13 bin metrekare, Efe Alüminyum 7 bin metrekare yer aldı. Yine Fidan Kimya ve Royal Çorap ile de yer tahsisi anlaşmasına varıldı.
Bunların yanı sıra büyük bir yatırım olarak hayata geçirilmesi planlanan bir doğalgaz çevrim santrali için görüşmeler sürüyor. Bu konunun da 2-3 ay içinde netleşmesi bekleniyor.

KAYNAK: http://www.gazetetrakya.com/index.php

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder