26 Ocak 2011 Çarşamba

Sarı Turuncu Kar Yağdı

 
Rusya Acil Durumlar Bakanlığı, Sibirya'da birçok köye sarı-turuncu renkli kar yağdığını, bunun sebebini anlamak üzere bölgeye uzmanlar gönderildiğini bildirdi.

Sibirya'da birçok köye sarı-turuncu renkli kar yağdı. Rusya bölgeye uzman gönderdi.

İtar-Tass'ın bildirdiğine göre, Rusya ile Kazakistan sınırındaki Batı Sibirya'nın Omsk bölgesindeki beş kesimde gözlenen açık sarı ve turuncu renkli kar karakteristik bir küf kokusuna sahip bulunuyor.

Rus yetkililer, kimyasal test yapmak üzere gönderilen uzmanların başlıca görevinin bölgedeki kirlilik oranını belirlemek ve yağan karın ortaya koyduğu tehlikenin derecesini tespit etmek olduğunu belirttiler. Gizemli kardan etkilenen bölgenin bin 500 km2 civarında olduğu ve burada 27 binden fazla insanın yaşadığı kaydedildi.

Sibirya'nın en büyük kentlerinden Omsk'un başkenti olduğu Omsk bölgesi önemli bir petrol sanayi merkezi.


Kaynak: Ginocom

25 Ocak 2011 Salı

Kar Yağışı Kaza Getirdi

Edirne’nin Keşan ilçesinde meydana gelen trafik kazasında 1 kişi yaralandı.

Edirne’nin Keşan ilçesinde meydana gelen trafik kazasında 1 kişi yaralandı. Tekirdağ’ın Malkara ilçesinden Keşan istikametine seyreden Özcan Kiraz (40) yönetimindeki 34 EE 8025 plakalı otomobil, Yenimuhacir Kavşağı yakınlarına geldiği sırada kar yağışı nedeniyle kayganlaşan yolda sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu yoldan çıkarak, tarlaya uçtu. Kazada yaralanan sürücü Özcan Kiraz yaralandı. Kiraz, olay yerine gelen 112 Hızır Acil ambulansıyla Keşan Devlet Hastanesi’ne kaldırılarak, tedavi altına alındı.
Geçmiş olsun!
KAYNAK: TRAKYAM facebook sitesi..

Tekirdağ'da Kar Kazaları Artırdı


Tekirdağ'da sabahın erken saatlerinde başlayan kar yağışı gün boyunca aralıklarla devam etti.

Akşam saatlerinde şiddetini artıran kar yağışı araç trafiğini olumsuz etkiledi. Tekirdağ'ın Hayrabolu, Şarköy ve Malkara ilçelerinde meydana gelen kazalarda sekiz kişi yaralandı. Yaralılar 112 ambulansları ile hastanelere sevk edildi. Yaralıların hayati tehlikesinin bulunmadığı bildirildi.

Tekirdağ - Hayrabolu yolunda etkili olan yoğun kar yağışıyla zemin beyaza büründü. Trafik polisleri araç geçişlerine kontrollü olarak izin verdi. Tekirdağ - Malkara yolu 20. km'sinde İnecik beldesi mevkiinde sekiz araç mahsur kaldı.

Tekirdağ merkez çıkışında oluşturulan polis noktasından zincirsiz araç geçişine izin verilmiyor. Karayolları ekipleri yollarda buzlanmaya karşı tedbir alıyor. Malkara ve Hayrabolu yollarında kürüme araçları sevk edildi.

Emniyet yetkilileri, polis ekiplerinin muhtemel kazaları önlemek için Karayolları ekipleri ile sürekli irtibatta olduklarını ve aralıksız çalıştıklarını belirtti.


Kaynak: Cihan

Ege'de Türk Uçaklarına Müdahale

 

Yunanistan'a ait savaş uçakları, Ege Denizi'nin uluslararası hava sahasında eğitim uçuşundaki Türk uçaklarına üç kez müdahale etti.
Genelkurmay Başkanlığının internet sitesinde yer alan bilgiye göre, Türk Hava Kuvvetleri Komutanlığının Ege Denizi'nin uluslararası hava sahasında eğitim uçuşundaki F-16 uçaklarına, Yunanistan'ın N. Ankhialos ve Tanagra meydanlarından kalkan F-16 ve M-2000 uçakları tarafından Sakız Adası'nın kuzeyi, kuzeybatısı ve güneyinde dün üç kez önleme yapıldı.

Diğer taraftan, Yunanistan'ın Tanagra Meydanı'ndan kalkan M-2000 uçakları tarafından da Sakız Adası güneyi ve kuzeyinde Ege'nin uluslararası hava sahasında eğitim uçuşundaki F-4E ve F-16 uçaklarına, dün saat 15.10 ve 15.25'te, toplam 11 dakika süre ile radar kilidini muhafaza etmek suretiyle iki kez tacizde bulunulduğu bildirildi.


Kaynak: ZAMAN

Futbola Haciz Tehdidi!

İcra batağındaki kulüpler meclisin yapacağı yeni düzenlemeyi bekliyor

Türk futbolu icra batağı altında debeleniyor. Özellikle Anadolu kulüpleri, şu ana kadar kesinleşmiş 120 milyon TL’lik haciz kararı karşısında ne yapacağını şaşırmış durumda. Dört gözle TBMM’nin yapacağı yeni düzenlemeyle hacizden kurtulmayı umuyorlar.

Vatan’ın elde ettiği bilgilere göre Spor Toto Süper Lig için devletin çıkardığı haciz miktarı 39 milyon 995 bin 666 TL. Bu ligde başı 38 milyon 990 bin 98 TL ile A.Gücü çekiyor. Bank Asya’da görünen haciz miktarı 10 milyon 417 bin 103 TL. Liste başında 3 milyon 433 bin 867 TL ile D.Bakır var. 1 milyon 553 bin 349 TL ile Kartal, 1 milyon 203 bin 306 TL ile Samsun ve 1 milyon 195 bin 136 TL ile Karşıyaka haciz miktarı milyon barajının üzerinde olan takımlar.

Aynı dert 2. lig takımlarının da başında oldukça yüksek şekilde var. Toplam 30 milyon 930 bin 523 TL’lik baskıdan kurtulmak isteyen 2. Lig kulüplerinde başı en çok ağrıyan 13 milyon 432 bin 561 TL ile Kocaeli. Onu 3 milyon 484 bin 847 TL ile Sakarya, 3 milyon 270 bin 587 ile Çorum, 2 milyon 214 bin 386 TL ile Akçabaat Sebat izliyor.

Ayrıca haciz sorunuyla profesyonel takımlar değil, amatör kulüpler de mücadele ediyor. Amatör ekiplerin hacizinin toplamı da 15 milyon 583 bin 543 TL.

Özgener: Tek çaremiz yasa

TFF Başkanı Mahmut Özgener bir kez daha şiddet yasasını hatırlattı. Safranbolu’da yapılacak TFF yönetim kurulu toplantısı için geldiği Karabük’te, Vali İzzettin Küçük’ü ziyaret eden Mahmut Özgener, “Bu işlerin üstesinden gelebilmemiz için bir yasa değişikliğine ihtiyacımız olduğunu her vesile ile gündeme getiriyoruz. Şu anda ’Şiddet Yasası’ TBMM’ye sevk edilmiş durumda. Yüce meclisimizin tasarıyı bir an önce kabul edip, kanun haline getirmesini merakla ve heyecanla takip ediyoruz” şeklinde konuştu.
İcra batağındaki kulüpler meclisin yapacağı yeni düzenlemeyi bekliyor

Bakan Yıldız'dan Ucuz Benzin Müjdesi!

<><><><>
<>
<><><><>

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Ankara'da Diplomasi Muhabirleri Derneği  üyeleriyle kahvaltıda bir araya geldi.
İşte Bakan Yıldız’ın açıklamalarından öne çıkan başlıklar:

* Doğalgaza zam yok.

* Venezuela'dan ucuz benzin getireceğiz.
* Hala Galatasaraylıyım.
* AB’de süren itiraz nükleer santral ihalesini de etkiler.
* Venezüella lideri Chavez’den Başbakan’a büyük jest: “Erdoğan’ı seviyorum çünkü fakirlerle birlikte.


“TEK TARİFEYİ KALDIRACAĞIZ, REKABETİ SAĞLAYACAĞIZ”
Hükümetin sessiz ama en çok çalışan bakanlarından biri Enerji Bakanı Taner Yıldız.

Geçen hafta Venezuela’daydı. Cumhurbaşkanı Hugo Chavez’le görüştü. Ankara’ya hiç uğramayamadan, Azerbaycan’a geçti. Bakü’de Azeri Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile görüştü. Ve ayağının tozuyla Ankara’da bugün gazetecilerle buluştu.

Öncelikle iki önemli müjde;

Doğalgaza zam yok. Taner Yıldız, son derece açık söyledi; “Doğalgaza şu anda zam yok. Çünkü zam yapmayı gerektirecek bir veri yok.”

Ve ikinci müjde, dünyanın en pahalı benzini konusunda;

Maliye Bakanı, Türkiye’deki benzinin üzerindeki vergilerde indirim olmayacağını açıklamıştı. Maliye Bakanı benzin fiyatını düşürmüyor ama, Enerji Bakanı fiyatın düşmesi için girişimlere başlamış bile.

VENEZUELA’DAN UCUZ BENZİN
Taner Yıldız, Venezuela’dan ucuz petrol ürünleri almayı planladıklarını açıkladı. Türkiye petrollerinin alt kuruluşu olan TPIC, Venezuela’dan ucuz petrol ürünü, yani benzin ve mazot ithal edecek. Ve bunu mevcut fiyatların altında piyasaya sürecek. Böylece benzinde rekabetin önünü açacak.

Taner Yıldız, “Türkiye’de 51 tane dağıtım şirketi, 14 bin 600 tane bayi var. Bir rekabetin oluşması lazım. Benzin ve petrol ürünlerinin tek tarifede kalmamasını istiyoruz. Kalksın biri yüzde 3, yüzde 5 az fiyat koysun. Biz bunu istiyoruz” diye konuştu. Bunun önünü açmak için de TPAO’nun alt kuruluşu TPIC devreye sokuluyor. İlk hedef de Venezuela’dan gelecek ucuz benzin.

FRANSA’YA NÜKLEER GÖZDAĞI
Enerji konularının büyük bölümü, dış politikayla yakından ilgili.

Bakan Yıldız, “konularımızın yüzde 70’i birbiriyle ilintili. Zaman zaman enerji konuları dış politikayı, zaman zaman da dış politika enerjiyi etkiliyor” diyor.

Ve hemen, çok da çarpıcı bir örnek veriyor.

Konu, Türkiye’nin nükleer santral ihalesi.

İlk ihale Ruslar’a verildi. İkincisi için ise, Enerji Bakanı Yıldız geçtiğimiz ay Japonya’da temaslarda bulundu.

Türkiye’nin bu ikinci nükleer santrali konusunda Fransa da çok istekli. Ancak, Şubat ayında Ankara’ya gelecek Fransa Cumhurbaşkanı Nicholas Sarkozy’ye Enerji Bakanı Yıldız’dan kötü haber var.

Bakan, tavrını açık açık koydu; “Fransa’nın AB konusunda Türkiye’ye karşı tavrı değişmeden, nükleer ihaleyi alması sözkonusu olmaz” mesajı verdi. İşte Bakan Yıldız’ın bu konudaki açıklamaları;

“Fransa’nın yaptıklarından sonra, hiçbirşey olmamış gibi davranmamız sözkonusu olmaz. Fransa AB konusunda Türkiye’ye karşı çok net tavır aldı. Nükleer santral ihalesi gibi uluslararası büyük maliyetli projelerde bu tavrınların projeyi etkilememesi mümkün değildir.”

Türkiye, daha önce de AB sürecinde yolcu uçağı alımı gibi büyük miktarlı alımları diplomatik pazarlıkların parçası yapmıştı. Ancak uçaklar alındıktan sonra, konu kapanmış, etkisi de ortadan kalkmıştı.

Oysa nükleer santral öyle değil. Santralin yapımı ve işletmesi ile, yaklaşık 80 yıllık bir süreç. Yıldız ayrıntıları şöyle açıkladı; “Nükleer santral, sadece yapımla sınırlı değil. İşletmesi de var. Öyle tek bir kalemde yapılan bir al-ver ilişkisi deil. 7 yıl inşaat sürecek, 15 yıl alım garantili işletme ve ardından 60 yıllık işletme hakkı da var. Yani 80 yıllık bir süreç...”

Bakan’ın mesajı net;
Fransa, Türkiye ile böylesine önemli ve büyük meblağlı, yaklaşık 80 yıllık bir ticari ilişkiye girmek istiyorsa, bunun dış politikadaki gereklerini de yerine getirmeli.
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Ankara'da Diplomasi Muhabirleri Derneği üyeleriyle kahvaltıda bir araya geldi.

KAYNAK:  http://www.haber365.com/index.php

Almanya, Kurtlar Vadisi Filistin'i Yasakladı!


CNN Türk haber televizyonunun bildirdiğine göre, Almanya, 27 Ocak’ta, yani Uluslararası Holokost (Yahudi soykırımı) Kurbanlarını Anma Günü’nde vizyona girecek "Kurtlar Vadisi Filistin" filminin gösterimini yasakladı.

Alman kamuoyu, filmin bu tarihte vizyona girmesine anti-Semitist öğeler barındırdığı gerekçesiyle tepki göstermişti.

"Kurtlar Vadisi Filistin"in Almanya’daki dağıtımını üstlenen Köln merkezli Pera Film yetkilileri ise tarihin hassasiyeti hakkında bilgi sahibi olmadıklarını belirterek, filmin aslında kasım ayında vizyona gireceğini ancak prodüksiyon sorunları dolayısıyla bu tarihe kadar geciktiğini ifade etmişti.

Geçtiğimiz yıl mayıs ayında yaşanan ve dokuz Türk’ün hayatını kaybettiği Mavi Marmara baskınından da bahsedilen film, Almanya'da 100 sinemada birden gösterime girecekti.

 Pana Film'den Almanya'ya sert cevap

Öte yandan Pana Film  "Kurtlar Vadisi Filistin"in Almanya’da yasaklanması ile ilgili olarak bir açıklama yaptı ve  Alman Film Kontrol Derneği'nin (FSK) kararı için "Kara bir leke" denildi. İşte o açıklama...

"Alman Film Kontrol Derneği’nin (FSK) Kurtlar Vadisi Filistin filmiyle ilgili verdiği karar bir skandaldır…

Bu karar karşısında hukuki haklarımızı sonuna kadar arayacağız… Alman yasalarına göre hiçbir film yasaklanamaz ve sansüre tabi tutulamaz… Hukuku, demokrasiyi, fikir özgürlüğünü ve vicdanı ayaklar altına alan FSK, bu kararıyla tarihe kara bir lekeyle imza atmıştır…

FSK’nın uygunsuz bulduğu şey şüphesiz ki Filistinlilerin çektiği acının perdeye yansımasıdır… Filistin’de insanların siyonist ideoloji uğruna sistemli olarak öldürülmesidir… Özgürlüklerinin ellerinden alınmasıdır… Hukuka aykırı olarak hapsedilmeleri, evlerinden yurtlarından atılmalarıdır…

Bu utanç verici kararı yine dünyanın tüm vicdan sahibi insanlarına havale ediyoruz… Suçumuz, masum insanların yanında yer almak, faşist-siyonist politikaların destekçisi olmamak… Eminiz ki milyonlarca vicdan sahibi bu filmi seyrederek bu suça ortak olacaktır…

Pana Film"


Kaynak: Hürriyet

Kıyamet Tarihini Verdi!

Başrollerini Bruce Willis, Liv Tyler ve Ben Affleck'in paylaştıkları, Michael Bay'in yönettiği Amerikan filmi 'Armageddon'un gerçek olacağı iddia ediliyor. Ordu'nun Ulubey ilçesinde 2 bin metre yükseklikteki tepede Türkiye'nin ilk gözlemevini kuran ve astronomi gözlemleriyle bilinen Cumaittin Turap, NASA tarafından uzay boşluğunda dünyaya doğru geldiği belirlenen Apophis göktaşının kuzey yarımküreye çarpacağını belirtti.

Turap, "Benim gözlemlerime göre dünyamız tehlike altında. Gelmekte olan bu göktaşı 2029 senesinde yüzde 100 dünyaya çarpacak. Çarpacağı yerler arasında kuzey yarımküre bulunuyor. Bu, Amerika, Kanada veya Okyanus olabilir. Göktaşı dünyaya çarparsa büyük bir felaket yaşanacak. 30-40 metre yükseklikte tsunamiler olacak, birçok şehir yok olacak" dedi.

Maya takvimine göre, 2012'de dünyayı bir felaketin beklediği iddialarının 'fal ve kahin iddiası' olduğunu vurgulayan Turap, "Asıl tehlike 2012 değil 2029'da. Tedbir alınmazsa o gün dünya büyük felaketlere maruz kalacak. Oluşacak toz bulutları bir yıl boyunca güneş ışınlarını engelleyecek" diye konuştu.

Kaynak: sabah.com.tr

FESTİVAL BELLİ OLDU

 FESTİVAL BELLİ OLDU  Vize ilçesinde bu yıl yapılacak olan, ”6. Tarih ve Kültür Festivali”nin tarihi belirlendi.

Vize Belediyesi Meclisi Toplantısı’nda 2011 yılı, ”6. Vize Tarih ve Kültür Festivali”, 21-24 Temmuz tarihlerinde yapılması kararlaştırıldı.
Vize Belediye Başkanı Selçuk Yılmaz, yaptığı açıklamada düğün yapma hazırlığında olan vatandaşları zor durumda bırakmamak ve orucun ağustos ayının ilk günü başlaması nedeniyle festivalin 21-24 Temmuz tarihlerinde yapılmasının kararlaştırıldığını söyledi.
Yılmaz, ”Çevre il ve ilçelerden büyük ilgi gören ve Vize halkı tarafından da beğenilen festivalimizin bu yılda vazgeçilmez olması için yoğun çaba harcıyoruz” dedi. aa

KAYNAK: http://www.luleburgaz.org/festival-belli-oldu/

Kar beyaz yüzünü yeniden gösterdi

Kırklareli Merkez’de kar yağışı sabah saatlerinden        itibaren etkisini göstermeye başladı.
 
Kırklareli’nin ilçelerinde dün akşamdan itibaren etkili olan kar yağışı bu sabahtan itibaren şehir merkezinde de etkisini göstermeye başladı. İlk olarak ilçelerde etkili olan kar yağışı ile birlikte Demirköy ve Kofçaz ilçelerinde kar kalınlığı 10, Mahyatepe’de 20 santimetreye ulaştı. Karayolları ekipleri, Demirköy ilçesi ve Bulgaristan’a açılan Dereköy Sınır Kapısı yollarında kar kürüme ve buzlanmaya karşı tuzlama çalışmalarını sürdürüyor. Kar yağışının devam ettiği Demirköy ve Kofçaz ilçelerinde kapalı köy yolu bulunmuyor. Demirköy Emniyet Amirliği ile Jandarma ekipleri, araçların zincirsiz seyretmelerine izin vermiyor.
Bu arada, Lüleburgaz ve Pehlivanköy ilçelerinde de kar yağışı başladı. Kırklareli’nde hava sıcaklığının en yüksek 1 derece olması beklenirken sabah saatlerinde hafif şekilde yağan kar Merkez İlçe’de öğle saatlerinden sonra etkisi artırdı. Kar yağışının etkili olması ile birlikte kent merkezinde çatı katları kısa sürede beyaza büründü. 

23 Ocak 2011 Pazar

Uğur Mumcu'ya hüzünlü anma

                                             1993 Yılı'nda faili meçhul bir cinayete kurban giden Uğur Mumcu, Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Çerkezköy Şubesi Gençlik Kolları tarafından, ölümünün 18. Yıldönümü'nde anıldı. Programda, Uğur Mumcu'nun sevdiği türküler ve Uğur Mumcu için yazılan şarkılar, hüzünlü bir  atmosferde seslendirildi

Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Çerkezköy Şubesi Gençlik Kolları’nın Belediye Nikah Salonu'nda düzenlediği programa Çerkezköy Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Hikmet Ziya Özek, CHP İlçe Başkan Vekili Metin Kurt, İl Genel Meclis Başkan Vekili Zeki Gürcün, İl Genel Meclis Üyesi Sami İkizler, Çerkezköy Belediyesi Meclis Üyesi Demet Eroğlu, Kapaklı Bağımsız Belediye Meclis Üyesi Ahmet Yörük, Çerkezköy Meslek Yüksekokul Sekreteri Ali Ağbal, CHP Tekirdağ Milletvekili Aday Adayları Dr.İsmail Doğaroğlu ve Hasan Demir, CHP İlçe Yönetim Kurulu Üyeleri, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Çerkezköy Şube Başkanı Rağbet Erol, Hacı Bektaş Veli Derneği Çerkezköy Şube Başkanı Sinan Boztepe, bazı sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.
ÖLDÜREREK SUSTURDULAR
Program saygı duruşu ve akabinde İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlarken, programın açılış konuşmasını Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Çerkezköy Şubesi Gençlik Kolları Başkanı Sertay Yayla yaptı. Yayla, Gazeteci Uğur Mumcu’nun 18 yıl önce bir Pazar günü karanlık güçler tarafından katledildiğini belirterek ‘’Uğur Mumcu her şeyden önce bilimin hukukun demokrasinin insanı doğruya güzele götüren Cumhuriyet aydınlanmasının yılmaz savunucusu gerçek bir Atatürkçü aydın bir gazeteci ve özgür bir kalemdi. O günlerde dile getirdiği tehlikeler bugün de devam etmektedir. Bunların iş birliği ile ülkemiz kaynaklarının yabancılara üç beş kuruşa peşkeş çekilmesi ulusal değerlerimizin özelleştirme adı altında yağmalanması, ülkemizin bölünmez bütünlüğü üzerinde oynanan kirli oyunlar hala devam etmektedir. Uğur Mumcu bu karanlık odakların aydınlatılması, sömürü talanının açığa çıkarılması için korkusuzca uğraşı veriyorken karanlık odaklar bu yiğit, Atatürkçü, yurtsever ve aydınlanmacı insanı hedef aldılar ve acımasızca susturdular. Onun ölümünden sonra, cinayetin aydınlatılması için namus sözü verenler bu güne kadar sözlerini yerine getiremediler.’’ dedi.
NİCE GAZETECİ KATLEDİLDİ
Uğur Mumcu'nun sadece kalemiyle vatanın bölünmez bütünlüğünü savunduğu için karanlık odaklarca katledildiğini ifade eden Sertay Yayla "Bu gün bu değerlere saldıranlar medyada köşe başlarını tutarak emperyalist güçler tarafından beslenmekte; Üniter ve Laik yapımızı yok etmek için var güçleri ile çalışmaktadırlar. Karanlık güçlerin sürdürdükleri terör Adli İpekçi, Muammer Aksoy, Bahriye Üçok, Ahmet Taner Kışlalı, Necip Hablemitoğlu, Çetin Emeç, Eşref Bitlis, Ali Gaffar Okkan gibi gazeteci, nice bilim, düşün, kamu görevlisi insanı katletmiştir. Tümünü saygı ve rahmetle anıyoruz, acılarını yüreğimizde hissediyoruz. Basındaki tekelleşme özgür düşünceyi yok etme çabalarını, tek sesli toplum yaratma özlem ve gayretlerini ve basın özgürlüğüne yapılan her türlü saldırıyı nefretle kınıyoruz.’’ dedi.
TÜRKÜLER SESLENDİRİLDİ
Programda Uğur Mumcu’nun Atatürkçülük nedir? ve Arabesk Demokrasi adlı konuşmaları slayt eşliğinde katılımcılara dinletilirken, program Fikret Puza, Namık Aydın, Akın Çolak, Fikriye Gencebay’dan oluşan müzik grubunun seslendirdiği şarkılar ile son buldu. Puza, hem Uğur Mumcu'nun sevdiği türküleri, hem de Uğur Mumcu için yazılan şarkıları seslendirdi.
 
 
Haber/CİHANGİR ARIK
Haber Kaynağı: Çerkezköy Haber Gazetesi

"Kırklareli OSB, diğer OSB'lerin bir adım önüne geçecek"

Kırklareli Valisi Ali Haydar Öner, Organize Sanayi Bölgesi'nin (OSB) bu yıl yapılacak yeni yatırımlarla diğer OSB'lerin bir adım önüne geçeceğini söyledi. 
Kırklareli OSB'nin yer seçimi ve konumu itibari ile Kırklareli için en uygun yerde tesis edildiğini belirten Kırklareli Valisi Ali Haydar Öner, 850 hektara varan genişleme kapasitesi ile Çerkezköy OSB'den sonra Trakya'nın en büyük ikinci OSB'si olmaya aday olduğunu söyledi.
Kırklareli OSB ile ilgili bir değerlendirmede bulunan Vali Öner, "Tahsis yapılan ve bundan sonra tahsiste öncelik verilecek yüksek teknolojili sektörler itibari ile yüksek katma değer yaratan ve kalifiye eleman çalıştıran Türkiye'nin en önemli OSB'lerinden biri olacaktır.
İlimizin yapısı itibari ile OSB içinde kurulan ve planlaması yapılan gıda tesisi yatırımları üç yıl içinde ilimizin tarımsal üretimine de alternatif ürünler kazandıracaktır" dedi.
Yatırımlar özenle seçiliyor
Kırklareli OSB'nin yatırımlarının, çevresel etkileri açısından değerlendirilerek özenle seçildiğini kaydeden Öner, "Bu sebeple ilerleyen dönemde Trakya'da çevreyle uyumlu ve olumlu etkisi olan örnek bir OSB olacaktır" diye konuştu.
2011 yılın Kırklareli OSB için yatarım yılı olacağını ifade eden Öner, "2011 yılında başlayacak olan; enerji, makine imalat sanayi, gıda ve konfeksiyon sanayi yatırımlarının yanında, nanoteknoloji ürünleri imal eden tesisleriyle de bu alanda diğer OSB'lerin bir adım önüne geçecektir" şeklinde konuştu.
Kırklareli OSB'nin internet sitesinde yer alan değerlendirmede ayrıca 2010 yılına ilişkin verilen ve işlemi devam eden ruhsatlar hakkında da bilgi verildi.
Buna göre Kırklareli OSB'de 2010 yılı içinde verilen ve işlemi devam eden toplam 10 ruhsat bulunuyor. Bunlardan yedisini yapı ruhsatı, ikisini yapı kullanma izin belgesi ve birini de işyeri açma ve çalışma ruhsatından oluşuyor.
OSB hakkında
Kurma çalışmaları 1977 yılından itibaren başlayan Kırklareli OSB, 23.12.1990 tarih ve 20734 sayılı Resmi Gazete'de yayınlanan 1991 yılı yatırım program kararnamesinde yer alarak gerçekleşme yoluna girdi. Kesin yer seçimi 1993 yılında yapılan OSB, şehir merkezine 14 kilometre uzaklıktaki Kızılcıkdere Köyü Düzyol Mevkii'nde bulunuyor.
Bugün iki etaptan oluşan ve birinci etabı yüzde 80 doluluk oranına ulaşan OSB'den son olarak Ceta Makine Sanayi ve Ticaret AŞ 20 bini kapalı alan olmak üzere 42 bin metrekare yer satın aldı. Ayrıca Aypateks 7 bini kapalı alan olmak üzere 13 bin metrekare, Efe Alüminyum 7 bin metrekare yer aldı. Yine Fidan Kimya ve Royal Çorap ile de yer tahsisi anlaşmasına varıldı.
Bunların yanı sıra büyük bir yatırım olarak hayata geçirilmesi planlanan bir doğalgaz çevrim santrali için görüşmeler sürüyor. Bu konunun da 2-3 ay içinde netleşmesi bekleniyor.

KAYNAK: http://www.gazetetrakya.com/index.php

Esnafa pazar müjdesi


Kırklareli Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Ali Fuat Şeker, esnafların belediyelerden Hafta Tatili Ruhsatı almaksızın Pazar günleri de çalışabileceğini bildirdi.
Türkiye Esnaf Sanatkârları Konfederasyonu'nun, esnafın 'Hafta Tatili Ruhsatı' alınmadan Pazar günleri de çalışmasını içeren Ankara 1. İdare Mahkemesi'nde açtığı dava Konfederasyon lehine sonuçlandı.
Esnafların pazar günleri 'Hafta Tatili Ruhsatı' almadan çalışmalarına izin veren karar temyiz duruşmasında da Danıştay 8'inci Dairesi tarafından onandı.
Konuya ilişkin bir açıklama yapan Kırklareli Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Ali Fuat Şeker, esnafın artık Pazar günlerleri işyerlerini açmaları için 'Hafta Tatili Ruhsatı' almalarına gerek kalmadığını kaydetti. Şeker, yaptığı açıklamada; "Ankara 1. İdare Mahkemesi'nin Esas 2009/1822 dosya numarasıyla açılan dava Konfederasyonumuz lehine sonuçlandırılmış. Söz konusu karar temyize gidip incelenerek Danıştay 8'nci Dairesi'nin 07.12.2010 tarih ve E 2010/5698, K 2010/6534 sayılı ilamıyla lehimize sonuçlanmıştır ve karar kesinleşmiştir.
Bu doğrultuda lokantalar, fotoğrafhaneler, kahvehaneler, fırıncılar, yalnız sebze ve yaş meyve ile tütün satanlar, matbaalar, münhasıran yevmi gazete bayileri, umumi bahçeler, tiyatrolar, spor konferans ve konser salonları, sinemalar, halkı eğlendirmeye mahsus oyun mahalleri, kulüpler, piyango bileti satış şubeleri, hanlar, oteller, hamamlar, liman iskele ve istasyonlar, gümrük ve antrepolardaki tahmiliye ve nakliye şirket ve cemiyetleri, yapıcılık, tuğracılık gibi işlerle tütün, incir, üzüm, meyan kökü, zeytin ağaç palamudu, susam, fındık, pancar gibi zirai ve sınai mahsulatın işlenmesi ve manipulasyonu gibi açık havada ve senenin bir kısmında yürütülen ve faaliyeti mevsime tabi olan işler veya bu işlerin yürütüldüğü müesseseler, turistik hediyelik ve hatıra eşya satan ticarethane ve müesseseler, nalbantlar, alet ve edevatı ziraiye tamircileri ve kasapların (kasaplar için saat: 13.00'a kadar) pazar günü işyerlerini açmaları için Hafta Tatili Ruhsatı almaları gerekmemektedir" dedi.

KAYNAK: http://www.gazetetrakya.com/index.php