26 Nisan 2011 Salı

1 MAYIS'A DESTEK ÇAĞRISI

    Edirne'de Emek ve Meslek Örgütleri Platformu, 1 Mayıs'a destek çağrısında bulundu.

   
Edirne'de Emek ve Meslek Örgütleri Platformu, 1 Mayıs'a destek çağrısında bulundu.
Türk-İş Edirne İl Temsilciliği, Disk Trakya Bölge Temsilciliği, KESK Edirne Şubeler Platformu, TMMOB Edirne İl Koordinasyon Kurulu, Tabip Odası, Eczacılar Odası, Dişhekimleri Odası ve Trakya Bölgesi Veteriner Hekimleri Odası üyeleri, Saraçlar Caddesi'nde toplandı.
Platform Sözcüsü Eğitim Sen Edirne Şube Başkanı Ayhan Fırtına, 1 Mayıs birlik, dayanışma ve mücadele gününde alanlarda olacaklarını söyledi.
İşçilerin ve emekçilerin kazanılmış haklarının gasbedildiğini, çalışma yaşamının işverenlerin istekleri doğrultusunda düzenlendiğini ileri süren Fırtına, bütün bunlara karşı işçilerin, emekçilerin, kamu çalışanlarının, emeklilerin, işsizlerin, öğrencilerin 1 Mayıs'ta seslerini duyuracağını belirtti.
Edirne'de yaşayan her kesimi 1 Mayıs'ta düzenleyecekleri mitinge çağıran Fırtına, şunları kaydetti:
''Bütün dünya emekçilerinin birlik mücadele ve dayanışma günü olan 1 Mayıs'ta saat 12.00'de Belediye önünde toplanılmaya başlanılacak ve saat 13.00'te Saraçlar Caddesi'nde kutlama gerçekleştirilecektir.
İşçi örgütleri, emek örgütleri, mesleki örgütleri, 1 Mayısların ayrılmaz parçası siyasi örgütler, gençlik örgütleri ve kitle örgütleri kutlamamıza davetlidir.''
Platform üyeleri daha sonra Saraçlar Caddesi'nde 1 Mayıs'a çağrı metni dağıttı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder