25 Nisan 2011 Pazartesi

‘23 Nisan dünyada bir ilk’

Cumhuriyet Halk Partisi Kırklareli İl Başkanı Vecdi Gündoğdu, il yönetim kurulu adına 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajda, 23 Nisan’ın Türk tarihinde önemli bir yeri olduğunu ifade etti
 
Atatürk’ün çocuklara hediye ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramının dünyada bir ilk olduğunu belirten Gündoğdu, ‘Cumhuriyetin geleceğini gençlere ve yarının sahipleri çocuklara emanet edecek kadar çocuklarımıza ve gençlerimize güvenini ifade eden Atatürk, onlara bir de bayram armağan etmiştir. Bugün de bizlere düşen görev, hem atamızın emanetlerinin sahibi olduğumuzu göstermek, hem de atamızın aziz hatırasını en yoğun ve güzel biçimde yad etmek olmalıdır’ dedi.
Türkiye’de bölücü ve faaliyetler karşısında her zamankinden daha fazla cumhuriyetin ilkelerine sahip çıkmak gerektiğini dile getiren Gündoğdu, bayramları bu şuur ve düşünce içinde değerlendirmek gerektiğini ifade etti.
Gelecek nesillerin uyanık ve düşmanca saldırılara karşı hazırlıklı olması için gerçekleri anlatmak gerektiğini belirten Gündoğdu şunları kaydetti: “ 23 Nisan gibi milli bayramlarımızın önemli bir anlamı daha vardır. Bu bayramlar, birlik ve beraberliğimizi pekiştirdiğimiz, millet olarak tasada ve kıvançta bir olduğumuz günlerdir. Bugün de bizlere bu cennet vatanı, canları ve kanları pahasına emanet eden atalarımızın emanetlerini nasıl daha iyi koruyarak ve geliştirerek yarınlara taşıyabileceğimizi konuşmalıyız. Bu nedenle Atatürk’ü ve bizlere emanet ettiği büyük eseri sonsuza kadar yaşatma hususundaki  kararlılığımızı, nedenleriyle birlikte çocuklarımıza anlatmalıyız. Anlatmalıyız ki, gelecek kuşaklara uyanık, kararlı ve bilinçli olabilsinler. Tarihi mirasımızı koruma ve kollama konusundaki ödevlerini yerine getirebilsinler. Bu duygu ve düşüncelerle, tüm çocuklarımızın ve saygı değer Kırklarelililerin bayramını en içten duygularla kutlar aydınlık yarınlar dilerim.”

KAYNAK:  http://www.frekansgazetesi.com/23-nisan-dunyada-bir-ilk.htm

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder