26 Nisan 2011 Salı

Demirköy'de turizm potansiyeli konuşuldu


Demirköy Orman İşletme Müdürlüğü Sosyal tesislerinde Kırklareli Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Öğretim Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Kemal Turan'ın yönettiği panelin açılış konuşmasını Demirköy Kaymakamı Kaya Çelik yaptı. Çelik, Demirköy'ün turizm açısından bakıldığında ideal bir ilçe olduğunu belirterek, çekim merkezi olan İlçenin bu potansiyelinin doğru kullanılması durumunda bölgeye ekonomik katkısının olacağını vurguladı.
Paneli yöneten Prof. Dr. Kemal Turan ise, turizmin sosyo-kültürel ve ekonomik olarak hem gerçekleştiği ülke, hem de bölge açısından katkılar sağladığını, Kırklareli Üniversitesi'nin yeni kurulmuş olmasına rağmen deneyimli kadrosu ile turizm alanında destek vermeye hazır olduğunu kaydetti. Bölge halkının da desteği alındığında çok daha başarılı işlere imza atılacağını dile getiren Prof. Dr. Kemal Turan, sözü Kırklareli Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Türkan Doğruöz'e bıraktı. 
Doğruöz'ün yıllıklarda Demirköy'e ait evrak ve belgelerde nasıl bir gelişme gösterdiğini anlattığı konuşmasının ardından panelistlerden Yrd. Doç. Dr. Kaplan Uğurlu, bölgenin potansiyelinin yüksek olduğunu, yaptıkları geziler ile gördüklerini belirterek, alternatif turizm çeşitlerinden çiftlik turizminin bölgede uygulanabilirliği ile ilgili bilgiler verdi. 
Panelistlerden Yrd. Doç. Dr. Mehmet Han Ergüven bir alternatif turizm çeşidi olarak yürüyüş parkurları konusunda yaptığı konuşmada Demirköy'ün bir turizm destinasyonu olarak şekillendirilmesinde ve pazarda konumlandırılmasında çiftlik turizmi, beslenme turizmi, terapi turizmine ağırlık verilerek talebin de artırılmak üzere öncelikli olarak yürüyüş turizmine ağırlık verilmesi bunun için gerekli olan yürüyüş parkurlarının düzenlenmesi gerektiğini ifade etti. Turizm destekli iyileşmeyle ilçede yaşayan halkın yaşam kalitesinin de yükseleceğini vurgulayan Ergüven, "Demirköy Kaymakamlığı ile Turizm Fakültesi'nin Dubnisa Mağarası'nın yürüyüş yolu parkurlarının projesinin birlikte yapılması konusunda fikir birliğine varılmıştır" dedi. 
Panel Demirköy Kaymakamı Kaya Çelik tarafından panelistlere ilçeyi temsil eden plaket verilmesi ve hatıra fotoğrafının çekilmesi ile son buldu. Daha sonra Demirköy Kaymakamlığı tarafından panelistler ve davetliler için bir yemek verildi. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder